Bach’s Matthaüs Passion

Bach’s Matthaüs Passion

Zaterdag 18 maart – 19:45 uur in Hardinxveld-Giessendam

Interactieve lezing met beeld en geluid!

Voorafgaand aan Pasen gaan veel liefhebbers naar uitvoeringen van het meesterwerk van één van de grootste componisten: de Matthaüs Passion
Maar, wat schuilt er achter de noten van deze compositie? De Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven neemt ons mee naar de wereld achter de noten van deze compositie.

Hij vertelt over Bach’s werk: ‘De Matthaüs-Passion is misschien wel het meest indrukwekkende werk dat ooit is gecomponeerd in de muziekgeschiedenis. Dit werk componeerde Bach tijdens zijn werkzame periode in Leipzig. Oppervlakkig luisterend naar dit werk zul je al zeker onder de indruk komen van de schoonheid, maar als je achter de noten kunt kijken en meer te weten komt over achtergronden, gaat er misschien wel een wereld voor je open. Tijdens deze lezing neem ik je mee in Bach’s leven en zijn compositie in woord, beeld en geluid. Al luisterend naar de muziek word je op bepaalde zaken opmerkzaam gemaakt en krijg je misschien nog meer waardering voor deze componist en zijn werk’.

Je wordt uitgenodigd in De Parel in Hardinxveld-Giessendam, Talmastraat 9, om deze interessante avond bij te wonen. Aanvang 19:45 uur.

Arjan Breukhoven 2


bach1

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.