van moslim naar christen - Faraidoun Fouad

Het levensverhaal van Faraidoun: moslim, Koerd, christen en nu evangelist onder de Koerden


Faraidoun  met vrouw 1

Zaterdag 28 december - 19.45 uur - Hoevelaken

Faraidoun Fouad (1974) uit Rotterdam vluchtte bijna twintig jaar geleden vanuit Koerdistan (Noord-Irak) naar Nederland. Hij was moslim, maar werd in Nederland christen, trouwde een Nederlandse vrouw en is nu voorganger en evangelist.
Daarnaast is hij tolk bij rechtszaken en in kerkdiensten. Fouad en zijn vrouw willen andere Koerden inwinnen voor het Evangelie. „Het is mijn grootste geluk als ik mijn naasten gelukkig kan maken.”

Na zijn bekering kreeg Fouad te maken met bedreigingen en vernielingen. Een aantal jaren geleden stond ik voor het raam toen er plotseling op mij geschoten werd. De kogel ging dwars door de ruit, rakelings langs mijn hoofd.”

Het echtpaar verspreidt wereldwijd Bijbels en christelijke lectuur. Zondags leidt Faoud een dienst voor dertig tot veertig Koerden. Hij heeft ook contact met huiskerken in Noordwest-Syrië. Volgens hem wonen daar honderden christenen, vooral ex-moslims die kort geleden christen werden.

Voor Kom Ook vertelt Faraidoun over zijn leven en over de geschiedenis van de Koerden, situatie in Syrië: „Het is vreselijk als je volk wordt aangevallen door een vreemde mogendheid. Mijn hart breekt als ik denk aan de bombardementen en aan wat kinderen, vrouwen en ouderen doormaken. Ik breng de pijn bij God.”

Kom Ook! Aanvang 19.45 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Faraidoun straatbeeld

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.