Iran: van voorbeeld tot vijand? GAAT NIET DOOR

ons

Zaterdag 28 maart - 19.45 uur - Hardinxveld-Giessendam  GAAT NIET DOOR IVM CORONAVIRUS!

De recente liquidatie van de Iraanse generaal-majoor Qassem Soleimani zorgde voor onrust in de wereld en een hernieuwde aandacht voor Iran en zijn rol in de regio. Tegelijkertijd overschaduwt het de Iraanse aanhoudende volksprotesten: meer vrijheden, economische vooruitgang, vertrek van Ayatollah etc.

Ooit was Perzië een gerespecteerde speler op het wereldtoneel. De Shah was een graag geziene gast, ook bij de Oranjes in Nederland. Het land was een baken van vooruitgang naar westers model in het Midden Oosten. Alles veranderde tijdens de Iraanse revolutie van 1979. Sindsdien kennen we Iran alleen als 'een deel van de as van het kwaad'.

  • Waar komt deze verandering vandaan?
  • Waarom is de relatie tussen Iran en het Westen zo slecht?
  • Heeft het Bijbelse Elam nog iets te zeggen over Iran nu?
  • Hoe is het zover gekomen?

Op deze avond zal Rien en Sara  van der Toorn samen in gaan op het verleden en de ontwikkelingen van Iran, om de gebeurtenissen van vandaag beter te begrijpen.

Rien van der Toorn is niet-westers socioloog, expert op het gebied van de cultuur van Afghanen en Iraniërs, en spreekt vloeiend Farsi. Zijn vrouw is Sara, zelf afkomstig uit Iran, psycho-sociaal counselor, en heeft even lang in Iran als in Nederland gewoond.

Vanaf 19:15 welkom voor de koffie of thee. Het programma begint om 19:45 uur. Entree is €10 incl. 2 consumpties.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.