Jan Terlouw bij Kom Ook!

jan terlouw boek
Jan Terlouw boek 2

Maandag 21 mei (2e Pinksterdag) - 19.45 uur - Hoevelaken

Jan Terlouw (86 jaar) werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, vice-premier, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Hij schreef onder andere de klassiekers Oorlogswinter en  Koning van Katoren.

Terlouw zal vertellen over zijn leven als wetenschapper, politicus en schrijver. Over zijn ongebruikelijke carrière. Wat zijn zijn levenslessen? Wat kunt je ermee? Zelf zegt hij over zijn leven: Het is me overkomen.
En hij gaat in op zijn grote zorg over het uitwonen van de aarde. Hoe kunnen we dat stoppen? Wat kunt jij eraan doen? Kunnen we het probleem oplossen met behoud van welvaart?

Onlangs deed hij veel stof opwaaien met zijn hartstochtelijke pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor ‘het touwtje uit de brievenbus’ in De Wereld Draait Door. Jan Terlouw roept burgers en politici op om de integriteit en het publieke belang weer centraal te stellen in plaats van eigenbelang en winstbejag. Hij sprak bewogen over het gebrek aan vertrouwen en het verwoesten van de aarde. Ik heb een prachtig leven gehad, ik wil dat jullie dat ook hebben.”

Jan Terlouw is een bijzondere verhalenverteller. Wanneer hij spreekt, is de zaal muisstil en kun je een speld horen vallen.

Aanvang 19.45 uur, inloop 19.15 uur.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.