Levensreis van oud-schaapherder Sjoerd Stellingwerf - van afwijzing naar waardigheid

SJOERD-huisje 2
Sjoerd boek
Sjoerd Anne 5 (002)

Maandag 22 april (2e Paasdag) – 19.45 uur - Hoevelaken

Hij noemt zichzelf solistisch en leidt zijn leven het liefst in stilte. Maar wie in de Apeldoornse schrijver en ex-schaapherder een kluizenaar vermoedt,
heeft het mis. Sjoerd Anne Stellingwerf is een einzelgänger die van mensen houdt.

Sjoerd groeide op uit de kringen rond Jan Siebelink en ds. Du Marchie van Voorthuijsen. De gezelschappen. Die maakten ten minste ernst met tijdelijkheid en eeuwigheidSjoerd heeft geen makkelijke jeugd gehad. Zijn vader was emotioneel beschadigd door de oorlog (vader woonde in 1944 in Arnhem letterlijk in de vuurlinie). ‘Het was er niet veilig in huis’.

Op deze avond zal Sjoerd vertellen over zijn levensreis ‘van afwijzing naar waardigheid’ en over de rijkdom die hij gevonden heeft ‘Geborgen bij de Allernaaste’. Klik hier voor de reportage in het RD.

Kom Ook luisteren naar dit bijzonder verhaal. Aanvang 19.45 uur, inloop is v.a. 19.15 uur. Er is ook gelegenheid om met Sjoerd in gesprek te gaan.

Sjoerd Anne Stellingwerf (1957) begon zijn werkzame leven als verslaggever. Later schaapherder bij het Gelderse Loenen. Zijn memoires als schaapherder beschreef hij in columns in het blad Terdege. In 2016 schreef hij het boekje ”Herte – 42” af.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.