Littekens op je ziel - Joke Troost

Joke Troost boek

Zaterdag 29 december - 19.45 uur - Hoevelaken

"Soms sneed ik me meerdere keren per dag." Joke Troost kwam uit een stabiel, liefdevol gezin maar toch sneed ze zichzelf.
"Als ik niet lekker in m’n vel zat, zette ik mijn nagels in mijn handpalm of bonkte ik met mijn hoofd tegen de muur. Later ging ik op zoek naar iets scherps en begon ik mezelf te snijden”.

Het is misschien gek om te horen maar ik had op dat moment geen wereldprobleem in m’n leven. Het was denk ik meer een combinatie van factoren, zoals dat bij veel jongeren is. Ze voelen zich onzeker, hebben een laag zelfbeeld, en maken soms iets mee waar ze moeilijk mee kunnen omgaan. Ze verdoven dat door zichzelf pijn doen. Dat verdoven werkt heel letterlijk. Je voelt je leeg en rustig. Ik viel daarna soms zelfs in slaap. Achteraf weet ik dat het een illusie is. Je gevoelens zijn niet opgelost, maar diep weggestopt.

Op 29 december komt Joke spreken over zelfbeeld, omgaan met emoties en gevoelens en zelfbeschadiging. Er is ook de mogelijkheid om anoniem vragen te stellen en met Joke in gesprek te gaan.

Doel van de avond? Bemoedigd en gesterkt worden om op een gezonde manier naar jezelf te kijken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan

Kom Ook! Aanvang 19.45 uur, inloop 19.15 uur

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.