Normandië & Invasiestranden!

Maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei (graag opgeven voor 10 maart!)

Kies dit jaar eens voor het prachtige en indrukwekkende Normandië. Vanwege de ligging een ideale bestemming voor een fijn weekje weg. Natuurlijk kennen we Normandië van de fraai gelegen abdij op het rotseiland Mont St.-Michel en de invasiestranden, die een belangrijke rol speelden in de Tweede Wereldoorlog.
Maar wist je dat dit deel van Frankrijk al in de 19e eeuw een geliefd vakantieoord was voor de rijke adel? Dit is nog steeds terug te zien aan de fraaie bouwwerken in de beroemde plaatsen langs de kust. Kortom een afwisselende én interessante reis naar een streek die je absoluut gezien moet hebben!
Veel mogelijkheden om flinke wandelingen te maken!

30 april

We vertrekken vroeg uit Nederland richting Normandië. Via België rijden we naar Rouen. De stad is vooral bekend om de historie rondom de Franse nationale ‘heldin’ Jeanne d’Arc, die hier ter dood werd gebracht. We wandelen door de binnenstad en zien onder andere het Gros-Horloge, de Kathedraal van Rouen en de wijk Saint-Maclou met de vakwerkhuisjes. Uiteraard bekijken we ook de bekende abdijkerk van St. Ouen met het majestueuze orgel. Na het bezoek rijden we door naar Caen, waar we kennis maken met de Franse keuken.

1 mei

Deze dag staat in het teken van D-Day. Na het ontbijt stappen we in en rijden langs vele overblijfselen van de landing op 6 juni 1944. We zien de restanten van de Mulberryhaven en brengen een bezoek aan het D-Day museum in Arromanches. We vervolgen onze weg naar Omaha Beach en bezoeken de Amerikaanse militaire begraafplaats. We rijden verder naar Pointe du Hoc waar een hevige strijd is gestreden en diepe kraters en restanten van Duitse bunkers te zien zijn. Hier wandelen we langs. Daarna bezoeken we Bayeux, de eerste bevrijde grote stad van Normandië. Hier kunnen jullie nog even door het oude centrum struinen of een bezoek brengen aan het beroemde tapijt van 70 meter lang die de strijd van Hastings in 1066 uitbeeld. 

2 mei

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan Dead Man’s Corner. Op deze legendarische plek is een museum over de paratroepen die als eerste geland zijn op Franse bodem. Daarna rijden we naar Sainte- Mére-Église waar John Steel met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen. Hier bevindt zich ook het Airborne museum. In het museum is nog een originele B-26 bommenwerper te bewonderen waarvan er op de hele wereld slecht 6 van zijn bewaard. Het dorpsplein heeft ook veel terrasjes en restaurantjes voor de lunch. 

In de middag brengen we een bezoek aan Utah Beach, hier kwamen de Amerikaanse troepen aan land met hun landingsvaartuigen. Genoeg mogelijkheden om ook te wandelen.

3 mei

Vandaag zetten we koers naar één van de hoogtepunten van deze reis: Mont St.-Michel, één van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden aan de Franse kust. De bekende abdij is gelegen op een rotsachtig schiereiland in zee, op ongeveer 1 kilometer van de kust. Voordat de verhoogde weg aangelegd werd, was het eiland alleen bij eb over land te bereiken, omdat het bij vloed volledig door water omgeven was. Natuurlijk hebben we alle tijd om het eiland te bezichtigen. Geniet ook van de prachtige vergezichten over de zee en de kuststrook! Heerlijk uitwaaien.

4 mei

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gastheer en rijden richting Nederland. Onderweg brengen we nog een bezoek aan het historische marktplein van Arras met prachtige huizen met oude Vlaamse gevels. Aan het eind van de middag komen we aan bij het restaurant voor een afscheidsdiner voor je weer naar huis gaat.

 

Datum:  30 april t/m 4 mei 2018
Reissom: € 495,- p.p. Toeslag 1-pers. kamer: € 95,-

Inclusief:
 • Vervoer per comfort class touringcar
 • 2 pers. hotelkamer douche/bad en toilet
 • Halfpension
 • Excursies volgens programma, exclusief entrees
 • Afscheidsdiner
Exclusief:
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden, entree en excursies
 • Administratiekosten € 17,50 per factuur
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Schaderegeling aan persoonlijke bezittingen

 Hotel: Royal Hotel Caen Centre***

Voor opgave klik hier

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.