Poolreiziger en avonturier Bernice Noteboom geeft klimaatverandering een gezicht

Bernice Noteboom 1
Bernice boek

Zaterdag 2 maart - 19.45 uur - Hoevelaken

Een bevroren lip, gevoelloze vingers en tenen en een onophoudelijke honger. Het zijn enkele van de ontberingen die Notenboom heeft moeten doorstaan in de bittere kou boven de poolcirkel.

Bernice stond driemaal in de extreme vrieskou op het noordelijkste puntje van de aardbol. Ze is besmet met het poolvirus: de fascinatie voor de adembenemende schoonheid en stilte, de intense fysieke ervaringen van reizen in de vrieskou door onvoorspelbaar terrein. Maar ook een fascinatie voor de zichtbare effecten van de opwarming van de aarde. Ze zag de gevolgen van klimaatverandering met eigen ogen en wist zich daarom geroepen een ‘biografie’ ARCTICA te schrijven over de Noordpool.

Onder extreme condities, met temperaturen van wel 42 graden onder nul, heeft Bernice moeten afzien op de „minst gewaardeerde plek op aarde”. Het is er koud, guur, donker en niemand kan er wonen.

Kom Ook om naar haar avontuurlijke en ijskoude ervaringen te luisteren. Wat de gevolgen van de klimaatverandering (zullen) zijn voor mens, dier en planeet. Haar lezing wordt begeleid met door haar gefilmde spectaculaire beelden van bedreigde natuurlandschappen en gaat over levenslessen, tegenslag, samenwerken en veerkracht.

Welkom vanaf 19.15 uur voor koffie of thee, aanvang 19.45 uur. Entree € 13, incl. 2 consumpties.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.