Zaterdag 7 mei 10.00 uur - excursiedag - Amsterdam

Opgave niet meer mogelijk = VOLGEBOEKT Nog niet zo lang geleden sprak Matthijs Hoogenboom van Tot Heil des Volks bij ons in Hardinxveld-Giessendam. Velen van jullie gaven toen aan graag een keer in Amsterdam te gaan kijken bij het werk wat de stichting daar doet. Dat kan op zaterdag 7 mei.

We starten om 10.00 uur bij het Centraal Station. Daarvandaan wandelen we naar de Jordaan, waar we een bezoek brengen aan de Noorderkerk. 
Op de plek waar Tot Heil des Volks in 1855 startte met een ‘bewaarschool voor haveloze kinderen’ drinken we koffie en krijg je uitleg over de het werk dat vandaag de dag op die plek gebeurt.
Dan wandelen we weer verder door de Jordaan en lunchen we in de Shelter, een christelijk hostel dat ook een onderdeel is van de stichting Tot Heil des Volks. Op deze plek horen 40.000 toeristen per jaar over het Evangelie.

Na de lunch krijg je uitleg over het Scharlaken Koord, een ander project van de stichting waar prostituees die uit de prostitutie willen stappen worden begeleid.

Ten slotte lopen we door het gedeelte van Amsterdam waar tot de Tweede Wereldoorlog de Joodse gemeenschap woonde. 
We komen onder andere langs de Dokwerker, het Auschwitzmonument en bezoeken de Hollandsche Schouwburg. 
Dit is de plek waar in de oorlog de Joden werden verzameld voor deportatie. Om ongeveer 17.00 uur is de wandeling afgelopen.Het belooft een indrukwekkende en afwisselende dag te worden met volop gelegenheid voor ontmoeting. 
De kosten zijn € 28,- per persoon inclusief twee keer koffie met iets erbij en lunch. Voor wie wil is er gelegenheid om aansluitend een maaltijd te nemen bij La Place (+/- €10,-).

Inschrijven voor de wandeling en de maaltijd kan via:activiteiten@komookgroep.nl

Vermeld je:

- naam

- woonplaats

- e-mailadres

- mobiele nummer

- eten bij La Place: ja/nee.