Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober - Elzas (Frankrijk)

Jubileumreis

Kleurrijke wijndorpen, bossen, bergen, ruïnes en fraaie steden. De Elzas is een schitterend gebied in Frankrijk! 
Kom Ook organiseert een vijfdaagse najaarsreis met leuke uitstapjes! Bijvoorbeeld een fietstocht langs de beroemde route 'Du vin' door de wijngaarden, wandelen in de bergen, de steden Straatsburg en Colmarbezoeken en met elkaar verdiepen we ons in de geschiedenis van Albert Schweitzer (filosoof, musicus, medisch zendeling) in zijn geboorteplaats. 
En genieten van alle herfstkleuren.

Kortom, dit wordt een boeiende, afwisselende én gezellige reis, die je niet mag missen! D.V. maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober. De prijs is € 395,- op basis van half pension. 
Hier volgt het programma!

PROGRAMMA 

Dag 1: Maandag 17 oktober
Vanuit Nederland rijden we met een aantal stops richting Colmar, in de Elzas. We brengen een bezoek aan de scheepslift van St. Louis Arzviller, waar we met de boot op en neer gaan. Via de rotskerk van Dabo komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel.  

Dag 2: Dinsdag 18 oktober
Vanuit Colmar brengen we eerst een bezoek aan het Albert Schweitzer museum in Kaysersberg. Je krijgt hier een prachtig verhaal te horen van een Nederlander woonachtig in dit dorp, hij weet alles van Albert Schweitzer af. Vervolgens rijden we naar Gërardmer een skidorp  en maken een prachtige natuurwandeling in de hoge Vogezen. 

Dag 3: Woensdag 19 oktober
Een bezoek aan de Elzas is niet compleet zonder te genieten van de mooie natuur en de wijngaarden. Vandaag toeren we rond met de bus en maken een fietstocht door de wijngaarden. We zullen zeker een bezoekje brengen diverse wijnstadjes en aan het eind van de middag bezoeken we een wijnboer die ons een rondleiding geeft en diverse wijnen laat proeven.

Dag 4: Donderdag 20 oktober 
Vandaag is Straatsburg aan de beurt, een centrum van Europese politiek. De kathedraal Notre-Dame is een bezoek meer dan waard, maar dat is niet het enige in de oude binnenstad. Een gids neemt ons mee voor een stadtour, zodat we alle bijzondere plekjes uitgebreid kunnen bekijken. De stad heeft een mooi contrast tussen oude huisjes en gebouwen en het moderne uiterlijk van bijvoorbeeld het Europese Parlement. ’s Middags bezoeken we het voormalige concentratiekamp Natzweiler-Struthof.    

Dag 5: Vrijdag 21 oktober
Na het ontbijt vertrekken we voor de rit terug naar huis. Onderweg bezoeken we Verdun een stad die ligt aan de Maas, hier gaan we een treintje door de Citadelle Souteraine en krijgen een audiovisuele presentatie van de ontberingen van een soldaat in de eerste wereld oorlog. We rijden via de slagvelden rondom Verdun en brengen nog een kort bezoek aan het Mermorial Verdun en rijden langs de Maas via Bouillon terug naar Nederland. We sluiten deze reis af met een heerlijk afscheidsdiner.

REISGEGEVENS
Reissom: € 395,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer 
1 persoonskamertoeslag € 95,- 

Inbegrepen:
- vervoer per comfort class touringcar
- 4 x overnachting o.b.v. halfpension
- excursies volgens programma
- koffie met lekker op de heenreis
- afscheidsdiner op dag 5 

Niet inbegrepen:
- overige maaltijden
- entreegelden
- fietshuur
- verzekeringen
- persoonlijke uitgaven
- fooien  
- € 10,-  reserveringskosten
- bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50

Zin om mee te gaan? Klik hier voor je opgave.
 Bij annulering zijn de ANVR-voorwaarden van toepassing!
Het programma kan eventueel nog gewijzigd worden.