Een bijzondere gast: priester Antoine Bodar!

cor-verkade
Antoine Bodar 95 stellingen

Zaterdag 30 september – 19.45 uur – Hoevelaken

Het is bijna 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de slotkapel van Wittenberg aanbracht en daarmee het begin van de reformatie markeerde.

Op Kom Ook besteden we hier aandacht aan door een bijzondere gast uit te nodigen: Antoine Bonar.
Hij is de bekendste Rooms-Katholieke priester (woont in Rome). Cor Verkade zal deze priester interviewen over o.a. de verhouding tussen de Rooms-Katholieke en protestantse kerken. Ben je ook benieuwd wat we van elkaar kunnen leren? Na de pauze kun je al je vragen stellen.

Kom Ook op D.V. 30 september a.s.! Aanvang 19.45 uur, inloop 19.15 uur

Citaat op de achterzijde van een boek over hem:
“Antoine Bodar. Wie kent hem niet? Met grote regelmaat laat deze mediagenieke priester van zich horen. Hij is de man van de prikkelende stellingen en de massieve zekerheden. Iemand die overal een mening over heeft en die niet onder stoelen of banken steekt. Een man die de waarheid meent te kennen en geen enkele moeite heeft daarvoor uit te komen.

En toch: wie kent hem eigenlijk? Ondanks zijn plek in de schijnwerpers blijft Bodar grotendeels verborgen. De aandacht richt zich meestal op zijn flamboyante buitenkant en in het verlengde daarvan op in het oog springende thema’s als seksualiteit en de vrouw in het ambt – thema’s die eigenlijk over de buitenkant van het geloof gaan. De binnenkant komt zelden aanbod.”

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.