Spanning en lessen op het zendingsveld

Gert Nieuwenhuis 1
Gert Nieuwenhuis

Gert Nieuwenhuis over zijn ervaringen als zendeling

Zaterdag 21 september - 19.45 uur - Hoevelaken

In 1974 vertrekt Gert Nieuwenhuis samen met zijn gezin voor de Zending Gereformeerde Gemeenten naar Nigeria. Hij wordt daar geconfronteerd met de rauwe zijde van het leven als zendingswerker. Spanningen binnen het team, ontevredenheid onder de lokale werkers (de salarissen, de gezagsverhoudingen) en gebrek aan tijd voor de kern van het werk.

Zijn ervaringen maakt hij vanaf 1980 tot 2006 vruchtbaar als algemeen secretaris van de ZGG. Zijn taak was in hoofdzaak het zoeken naar nieuwe zendingsgebieden. Vele reizen werden ondernomen naar Guinee, Ecuador, China.

Daarna blijft hij betrokken bij de verbreiding van het Evangelie, onder meer als voorzitter van Net Foundation*, "Ik kwam weer in andere landen zoals Pakistan en Ethiopiƫ. Ook daar ontmoette ik weer de meest bijzondere mensen. Ik raak iedere keer zo verwonderd over mensen en hoe God door hen werkt. Ik ontmoet vaak mensen die in de frontlinie werken, om het zo maar te noemen. Ik heb de spiegel van die ontmoetingen eigenlijk nodig om te beseffen waar het nu echt over gaat. We kunnen het in Nederland zo vaak hebben over dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen."

Zijn levensverhaal biedt een blik in de binnenkant van het zendingswerk, dat dankzij Gods genade ondanks alles vrucht draagt.

Kom Ook! Aanvang 19.45 uur, inloop 19.15 uur. Van harte welkom!

NET Foundation biedt via internet cursussen aan om overal ter wereld voorgangers, evangelisten en kerkelijk werkers toe te rusten die geen of weinig mogelijkheden hebben om een gewone theologieopleiding te volgen.

Gert Nieuwenhuis boek
netlogo

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.