YUKON GOLDRUSH, EEN REIS DIE EEN SURVIVAL WERD

Beroepsavonturier Jolanda Linschooten

01

04 

17

Jolanda Linschooten
259592
Jolanda Linschooten 2

Zaterdag 1 april 19.45 uur in Leusden (De Korf - De Smidse 1)

Beroepsavonturier en fotograaf Jolanda Linschooten presenteert op deze avond de multimediapresentatie Yukon Goldrush. Een kleine twee uur neemt zij je mee op een 60 dagen durende tocht dwars door de Canadese wildernis. Samen met Frank van Zwol en hun husky Herschel, volgde ze het spoor van de goudzoekers uit 1898 vanuit Alaska te voet over de Chilkoot Pass, voer 900 km per kano over de Yukon River naar Dawson City en liep 400 km door de onbewoonde Ogilvie Mountains. In het laatste deel van de tocht worden Linschooten en Van Zwol door een ongeplande survival keihard met zichzelf geconfronteerd.

De unieke presentatie bestaat uit schitterend geprojecteerd fotomateriaal, high definition videobeelden, muziek en natuurlijk het meeslepende live commentaar van Jolanda zelf.

Trek mee de wildernis in. Een verhaal over wanhoop en geluk. Rauw, keihard en schitterend tegelijk. De aanvang is 19.45 uur en inloop is 19.15 uur. De entree is € 9 inclusief 2 consumpties!

 Jolanda Linschooten is beroepsavonturier, auteur en professioneel fotograaf. Ze werkt freelance voor reis- en buitensporttijdschriften zoals National Geographic en  Op Pad. Ook schreef zij meerdere boeken: Niet de race maar de reis & Eenzame Uren over ultralopen; ook schreef zij het literaire reisverhaal Keerpunt Alaska en drie bergwandelgidsen (over Noorwegen, de Zwitserse Alpen en Schotland, Wales & Engeland); samen met Frank van Zwol maakte zij de gids Kanoparadijs Nederland. Eerdere expedities waren o.a. de oversteek van de Groenlandse ijskap (op ski’s met een kite, als 1e Nederlandse vrouw) en solotochten door arctisch Canada (op ski’s) en over IJsland (te voet). 

284179

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.